SUBAN cégcsoport

Rólunk SUBAN cégcsoport


A SUBAN cégcsoport több évtizede működik világszerte sikeresen az orvosi kéziműszer gyártás és forgalmazás piacain. Tagvállalatai, tevékenységi körüknek megfelelően képviselik a kiváló minőségű sebészeti és fogászati termékgyártást, mind OEM és mind saját levédett márkanév alatti értékesítés során, továbbá az innovációt és a sikeres, piacfüggő értékesítési startégiát.

A Cégcsoportnak 3 tagvállalata folyamatosan együtt dolgozik, fejlődik, hogy megfeleljenek a változó piaci körülményeknek.
 
A német tagvállalat, a SUBAN Instruments Germany GmbH (korábbi cégnevén Tuttlinger Instrumenten-Manufaktur GmbH) 1972 óta az orvosi műszergyártás és forgalmazás világközpontjában, Tuttlingenben működik, ahol magas színvonalon értékesíti a cégcsoport által gyártott termékeket. A cég főként OEM vonalon sikeres, vevőkörébe, a legmagasabb minőséget képviselő, világszerte ismert német és amerikai partnerek tartoznak, akiknek elismerését mi sem bizonyítja jobban, mint a hosszú évek óta fennálló üzleti kapcsolatok. A SUBAN Instruments Germany GmbH  rendelkezik minden elvárható ISO és egyéb tanúsítvánnyal, illetve az FDA regisztrációjának köszönhetően gördülékenyen tud értékesíteni az USA piacain is.
 
 
 
A cégcsoport magyarországi Társasága a SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt.  elsődleges feladata a kiváló termékminőséget eredményező innovatív gyártás fejlesztése, és a költséghatékony műszergyártás megvalósítása.
A Vállalat évtizedek óta piacvezető a magyarországi piacon. A Cégcsoport vezetése mindig is kiemelt fontosságúnak tartotta a belföldi kórházak magas színvonalú támogatását, így értékesítőik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a magyarországi felhasználók, minél szélesebb körében ajánlják termékeiket és szolgáltatásaikat.
A cég továbbá sikeresen értékesít műszereket az orosz és FÁK országok piacaira, ahol 30 éve érvényes termékregisztrációval és kialakult vevőkörrel rendelkezik.

A Vállalat, alapítása óta dinamikusan fejlődik. Sikerét a jól képzett, új iránt mindig fogékony, elkötelezett munkavállalóinak és vezetőinek köszönheti, akik az eltelt évtizedek során sikeresen alkalmazkodtak a változó körülményekhez és igazították a gyártástechnológiát és szakember képzést az egyre magasabb vevői elvárásokhoz.
A SUBAN Instruments Romania SRL (korábbi cégnevén MEDER SRL) 2005-ben történt megalapítása óta, speciális termékkörök költséghatékony gyártásával támogatja a cégcsoport tevékenységét.

A SUBAN cégcsoport termékkörébe, közel 10 000 féle sebészeti és fogászati eszköz tartozik, segítve a humán és kisállatgyógyászat minden területét. A cégcsoport kiemelt feladataként kezeli a folyamatos fejlődést, a termékinnovációt, így évente több száz új eszközzel bővül a kínálatuk.

A termékeik magas színvonalú minőségét az orvosi felhasználás kritériumainak megfelelő alapanyag, a mai kor színvonalának megfelelő gyártástechnológia, a kézi megmunkálás és a nagy szakmai tapasztalattal rendelkező 240 fős létszám biztosítja.
 
  

A gyártáshoz használt minőségi alapanyag és sajtolt előgyártmány révén a késztermékek formai kialakításban, keménységben, rugalmasságban és korrózióállóságban megfelelnek a legszigorúbb piaci és felhasználói követelményeknek. A gyártási folyamatba több olyan műveletet építettek be, amelyek garanciát jelentenek a kibocsátott termékek kiváló minőségére. A korrózióállóság növelése érdekében minden egyes darabot vegyi úton passziválnak, és alávetik azokat a szabványok által előírt desztillált vizes, kifőzéseskorróziós vizsgálatnak.

A műszereket a felhasználói igényeknek megfelelően tükörfényes, szatén-matt, üveggyöny-fúvott, illetve különböző „színjelöléses” kivitelben gyártják.
 
  A SUBAN cégcsoport termékeit vegyi- és lézertechnológiával jelöli. A Társaság rendelkezik a legmodernebb lézerjelölő gépekkel, amiknek segítségével a műszereken eltávolíthatatlan, a UDI rendszer és a várható MDR által támasztott követelményeinek elegettevő, továbbá a GS1 szabványnak megfelelő, datamátrix lézergravírozást végeznek. Az előírásoknak megfelelően a műszerek korróziónak ellenállóak, kopásállóak és a jelölések az ajánlott, kereskedelmi forgalomban beszerezhető olvasó berendezéssel, a termék teljes életciklusa alatt visszaolvashatóak.
 

A vállalat minőségi és megbízhatósági elvárásai folyamatosan magasak a műszereivel szemben, ezért működik a gyártóegységtől független Minőségellenőrzési csoport, melynek feladata a „minden darabos ellenőrzés”, ami kiterjed a műszer méretére, alakjára, felületére, továbbá működésére, megakadályozva az esetleges hibás kéziműszerek kiszállítását.

A SUBAN cégcsoport neve alatt forgalmazott valamennyi termékre egyedülállóan 10 év garanciát vállal. Az alapanyagból és megmunkálásból eredő hibák esetén a kéziműszereket térítésmentesen javítják, vagy cserélik.

A SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. minőségirányítási rendszerét az ISO 13485:2016 szabvány szerint az EMKI-Cert Orvostechnikai Eszközminősítő Kft. tanúsította.

Termékregisztráció/ISO tanúsítványok:
 
SUBAN Instruments Germany GmbH
FDA:8010665
EN ISO 13485:2016
SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt.
FDA:9680519
CE: MDD 93/42 EEC 1993. június 14 direktíva szerint
EN ISO 13485:2016
EN ISO 14001:2015
MSZ ISO 45001:2018
Orosz termékregisztráció:2015/2691